4 types

Ieder mens heeft alles in zich. Toch zijn er gefaseerd bepaalde typen herkenbaar. Ze komen om de hoek kijken in verschillende fasen van je project, en soms zijn ze vanaf de eerste start prominent aanwezig binnen iemands persoonlijkheid. De uitdaging is om ze te herkennen, erkennen, ze te omarmen en voor hun talent te juichen op momenten dat ze het project een stap verder brengen.

Een belangrijke toevoeging blijft ook hier: Niets is statisch. Alles is altijd in beweging, en dus ook de manier waarop iemand deelneemt aan een prachtig projectproces. Sta open voor de ontwikkeling van je teamleden!

De vier types die binnen Dragon Dreaming te onderscheiden zijn:

1. De Dromer.

Is een energie bewaker. Iemand die geniet van de idealen en ze met beide armen omsluit. Het is een visionair die ‘aan’ gaat van verhalen en anekdotes. De sfeer van de groep is belangrijk voor een dromer. Op het moment dat de sfeer ontwricht raakt, heeft de dromer hier als één van de eersten last van. Een Dromer heeft richting nodig, en is zelf minder goed in staat om de richting te bepalen. Geef je leiding aan een dromer? Dan is het opgeven van een taak en een heldere begeleiding vaak de beste keuze.

2. Een Planner.

Is de strateeg van het proces. Iemand die de lijnen en verbanden ziet. Die de tijd overziet en een financieel plan kan maken, dat ook nog klopt. De planner gaat ‘aan’ als het over feiten en wetenswaardigheden gaat. Zijn er statistieken die bewijzen dat iets waar is? Dan wil de planner die graag horen om overtuigd te worden. Geef je leiding aan een planner? Dan werkt coaching het beste. Moedig hem of haar aan, en stel open vragen die ze zelf kunnen oplossen om tot een antwoord te komen.

3. De Doener.

Is de aanpakker. Vaak botst de doener met de dromer omdat het bezig houden met sfeer en energie de groep afhoudt van het uitvoeren van de taken. ‘praten kunnen we later wel’ denkt de doener. ‘nu moeten we aan de slag’. De doener gaat ‘aan’ op feiten en wetenswaardigheden net als de planner, en houdt van het klaarmaken van alle randvoorwaarden om voluit te kunnen presteren. [Tijdens de intensive training van Dragon Dreaming lieten we de Doeners de zaal inrichten en opruimen. Voor anderen een vervelende klus, maar doeners worden er blij van.] Geef je leiding aan een doener? Dan willen ze het liefst ondersteuning zonder coaching. (coaching leidt immers af van het uitvoeren van de taak). Complimenteer ze, wees tot dienst en laat ze de klus zelf klaren.

4. De Vierder.

Is net als de dromer een energiebewaker, alleen ligt de focus van de Vierder op een andere nuance. De vierder zorgt voor erkenning van iedere deelnemer, denkt aan rituelen en cadeaus en schenkt veel aandacht aan dankbaarheid en reflectie. Binnen een groep is de Vierder een handig iemand om de ijsbrekers te doen, feestjes te bedenken en verhalen te delen. De Vierder gaat net als de dromer ‘aan’ op verhalen en anekdotes. Geef je leiding aan een vierder? Dan is loslaten het allerbeste idee. Een vierder functioneert het beste op het krijgen van een opdracht, en dan zijn of haar eigen gang te gaan. Als het af is, en de deadline nadert, hoor je het vanzelf en komt de Vierder weer terug bij de groep.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s